esküvői-meghívó-vowfully

Esküvői meghívó trendek, ötletek

Esküvői meghívó – valahogy úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Szeretjük a kereket, a hosszút, a szögleteset, a kihajthatót, az átlátszót, a plexit, a merített papírosat, a több darabból állót, az újrahasznosíthatót, az online küldhetőt….és minden olyan esküvői meghívót, amit csak készítenek a világon.

Esküvői meghívókat már a 18. század eleje óta küldenek már és mint mindenhol, itt is évről-évre változnak a trendek az épp aktuális színek, formák, anyagok tekintetében összhangban a esküvői dekorációval. Egy valami viszont egészen biztosan nem megy ki sosem a divatból és ez nem más, mint a személyre-szabás. Az esküvői meghívó egy ‘make the statement’, ezzel találkozik a vendég először, ezzel kezdjük őket ráhangolni az esküvőre, annak stílusára, a programokra és tehetjük egyedi, ránk jellemző apróságokkal személyessé az üzenetet. Mi csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy ha van egy-egy a kapcsolatukra jellemző momentum, azt jelenítsék meg a meghívón is! 

2022-es esküvői meghívó trendek
  • Különleges formák: az esküvői meghívók a klasszikus formáktól egyre inkább tolódnak el az egyedi megvalósítások felé akár egészen az origamiig. 
  • Vellum papír: anyaghasználatban nagyon kedvelt, transzparens, vékony papír, ami modern ugyanakkor nagyon lágy hangulatot kölcsönöz a meghívónak. 
  • Az akril/plexi meghívók továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek majd. Üveghatásukkal csodálatosan szép, letisztult és elegáns hangulatot árasztanak. 
  • Fenntarthatóság: pont az előző ponttal ellentétben áll, de egyre többen keresik a fenntartható, környezetkímélő megoldásokat esküvői dekoráció és így a meghívók területén is. Ennek legkézenfekvőbb verziója az e-meghívó küldése, de az is sokat számít ha figyelünk rá, hogy olyan papírra kerüljön nyomtatásra a meghívónk, ami újrahasznosított vagy fenntartható forrásból származik. 
  • Minimalizmus: A kevesebb néha, több a jelszó ezeknél a meghívóknál, ahol a szabad, fehér részeké ugyan a nagyobb tér, ám ezzel pont a lényegre irányítják a figyelmet. 
  • Letterpress: Ez a nyomtatási módszer annyira különbözik minden más módszertől, hogy igazán különlegessé teszi a meghívót.  

Mit vegyél figyelembe az esküvői meghívó tervezésekor?
  • az esküvői dekoráció színei, anyagai, hangulata visszaköszönjön a meghívóban is
  • milyen információkat és mennyi szöveget szeretnék ha rákerülne 
  • szeretnénk e ha offline és online formában is elérhető lenne vagy csak az egyiket preferáljuk 
  • szeretnénk-e ‘save-the-date’ üzenetet kiküldeni (mi mindenképpen javasoljuk, hogyha megvan a fix dátum érdemes küldeni egy ilyet akár csak elektronikus formátumban, így a meghívót a részletekkel ráér majd néhány hónappal a Nagy napot megelőzően kiküldeni)

Ha elakadtatok a meghívó tervezésben keressetek minket bátran! Ebben és sok más egyéb, az esküvőtöket érintő kérdésben tudunk segíteni nektek egy személyes konzultáció esetén!  

Korábbi blog bejegyzéseinkben további hasznos tippeket is találhatsz!

Esküvői helyszín kisokos
Esküvői fogadalom tippek
Hogyan válasszunk esküvői DJ-t?

További inspirációért pedig látogassátok meg az Instagram vagy Pinterest oldalunkat!