Kérdezz! Felelek

  • esküvői elintéznivalók listája
  • moodboard összeállítás, inspirációk keresése, ötletelés
  • megfelelő szolgáltatók kiválasztása
  • szerződések átnézése (a jelenlegi pandémiás helyzetben kiemelten fontos)
  • pénzügyi követés, költségvetés figyelése
  • kapcsolattartás helyszínnel, a szolgáltató csapattal és sok esetben a családdal, násznéppel is
  • forgatókönyv összeállítása
  • helyszíni lebonyolítás

A kapcsolatfelvételt követően minden esetben egy személyes vagy online találkozóra kerül sor, hogy kicsit jobban megismerjük egymást és átbeszéljük az esküvőtökkel kapcsolatos elképzeléseiteket. Ezt követően egy személyre szabott ajánlatot készítünk részetekre több lehetséges opcióval. Ha úgy döntötök, hogy velünk szeretnétek megszervezni a Nagy napotokat, akkor sor kerül egy második körös személyes egyeztetésre, amelynek alkalmával már szerződést is kötünk. Ez a második alkalom egy nagyobb lélegzetvételű találkozó, ahol részletekbemenően átbeszéljük az esküvő minden egyes pontját. Ekkora mi már készülünk számotokra több moodboarddal, ami szintén segíteni fog közelebb kerülnünk az elképzelésekhez. Ezt követően kerül majd sor a helyszínbejárásokra, szolgáltatók kiválasztására, forgatókönyv írásra és a további részletek finomhangolására. A Nagy napon pedig elsőként érkezünk majd a helyszínre és gondoskodunk róla, hogy minden tökéletes legyen!

Az elopement típusú esküvő itthon még nem különösen elterjedt házasodási forma. A pár kettesben vagy nagyon szűk körben (úgynevezett micro esküvők formájában, maximum 10-12 fő) egy polgári, egyházi vagy szimbolikus szertartás keretében fogad örök hűséget, amelyre általában egy távolabbi, vidéki helyszínt választ, ahol nyugodtan készülődhet. A klasszikus esküvőkön látott elemek egy része itt is megjelenik, mint az esküvői ruha, gyűrűk, csokor, fogadalom, de elmaradnak azok a részek, amik egyre több pár számára inkább zavaróak mint meghittek. Az esküvőt sok esetben kíséri egy piknik, ebéd vagy vacsora.

Ennek számos lehetősége van. Elopementetek lehet a klasszikus esküvő helyett, de lehet mellette is, annak kiegészítéseként. Tarthatok házassági évfordulókor vagy bármikor amikor érzitek szeretnétek megerősíteni az esküvői fogadalmatokat. Elopement esküvőtök lehet akkor is, ha nem szeretnétek hivatalos, anyakönyvezett esküvőt csak egymásnak szeretnétek fogadalmat tenni. Ez utóbbit hívjuk szimbolikus szertartásnak.

Különböző csomagokat állítottunk össze, amelynek tartalmát az adott csomag leírásában találjátok meg. Minden csomagunk bizonyos fokig személyre szabható, ennek mértéke csomagonként változó.

Ahogy a klasszikus esküvők esetén is nehéz egy konkrét összeget mondani ez itt sincs másképp. Összességében elmondható, hogy egy elopement típusú esküvő a tradicionális esküvőkre szánt büdzsé töredékéből megszervezhetők.

Ha nem szeretnétek polgári szertartást abban az esetben pár nap is elegendő lehet a szervezésre természetesen mindig az éppen aktuális kapacitásunktól függően. Ha polgári esküvőről van szó abban az esetben a házasságkötést az anyakönyvvezető csak a házasságkötési szándék bejelentését követő harminc nap utáni időpontra tűzheti ki. Bizonyos esetekben a jegyző e határidő alól felmentést adhat.

A házasulók a házasságkötési szándékukat együttesen, személyesen kell, hogy bejelentsék. Szükséges iratok: – személyazonosság igazolására szolgáló okmány típusa (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély, egyéb), okmányazonosítója, a kiállító hatóság megnevezése, érvényességi ideje, – születési anyakönyvi kivonat, ha a házasuló külföldi és a születési helye is külföldön van (a kiállító hatóság megnevezése, folyószám), – személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány száma, – családi állapot igazolása (az okirat és a kiállító hatóság megnevezése), – házassági engedély, felmentés, tanúsítvány száma, a kiállító hatóság megnevezése, érvényességi ideje, – állampolgárságot igazoló okirat, okmány típusa, száma, a kiállító hatóság megnevezése, érvényességi ideje, – a menyasszony vagy a vőlegény menekült státusza, termen kívüli házasságkötés, az egyik fél közeli halállal fenyegető állapota, felmentés 30 napos várakozási idő alól, A házassági akadályok elhallgatásának következményeire való figyelmeztetés után a menyasszony és a vőlegény bejelenti, hogy egymással házasságot kívánnak kötni, és legjobb tudomásuk szerint házasságkötésüknek törvényi akadálya nincs. A külföldi okiratokat hitelesítve és hiteles magyar fordítással ellátva kell bemutatni.

Polgári szertartás esetén szükségetek lesz 2 tanúra. Ebben tudunk segíteni mi is. Szimbolikus szertartás esetén elég, ha csak Ti ketten vagytok jelen.

Természetesen! Az elopement típusú esküvők a párra fókuszálnak, de ez nem zárja ki hogy ne osszátok meg ezt a napot másokkal és ne szökjön veletek a család és néhány barát is. A meghitt közeg megtartása miatt javasoljuk, hogy 10-12 főnél többen viszont ne legyenek jelen.

A megfelelő helyszín az elopement szertartás talán legfontosabb eleme, a kis létszámú résztvevő miatt pedig ez gyakorlatilag bárhol lehet, ahol csak megálmodtátok akár a saját kertetekben is. Sokan kedvelik az elhagyatott romokat, a vidéki kis kápolnákat, az erdő mélyén, de volt olyan pár, aki abban a delikát boltban keltek egybe és tartották meg az ünnepi pikniket, ahol megismerkedtek és ahol szerelmük szárba szökkent. Annak ellenére, hogy mi minden megteszünk, a legmegfelelőbb helyszínért, kérlek vegyétek figyelembe, hogy sok esetben területfoglalási engedélyre is szükség lehet, amit lehet, hogy minden igyekezetünk ellenére se kapunk meg. Ilyen esetben természetesen segítünk alternatív megoldásokkal. Mindig van egy B tervünk!