vowfully-fogadalomkonyv

Esküvői fogadalom

A esküvői fogadalom a ceremónia legszebb és legmeghatóbb része. Nekünk egyértelműen a kedvenc pillanataink közé tartozik az esküvőn és az utóbbi időben szerencsére egyre többen választjátok ti is, hogy saját szavaitokkal mondjátok el miért döntöttetek a másik mellett.

FOGADOM…

A fogadalomtétel perceiben alkalmatok van szavakba önteni érzéseiteket a másik iránt, elmondani miért szeretitek, miért különleges a számotokra, miért gondoljátok, érzitek úgy, hogy vele és mellette szeretnétek megöregedni. Ez az a pár pillanat, amikor megszűnik a világ és csak a másikat látjátok a maga teljes valójában, őszintén, tele szeretettel és vágyakozással. A fogadalommal nem csak egymásnak, de magatoknak is ígéretet tesztek, a fogadalommal elköteleződtök.

HOGYAN FOGJ NEKI A FOGADALOM MEGÍRÁSÁNAK?

Tudjuk, halljuk, látjuk hogy bármennyire szép, meghitt és személyes sokszor mégis nehezen vágtok bele, meg-megakadtok a fogalmazás során, nem tudjátok hogyan és miről lenne érdemes írni. Az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, ami segíthet nektek: 

  1. Ne próbáljatok meg semminek és senkinek sem megfelelni. Egy fogadalomnak nincsenek tartalmi, formai követelményei. Nem az érettségi esszét írjátok, nem kaptok rá osztályzatot. A maga nemes egyszerűségében csak mondjátok el a másiknak, hogy éreztek iránta úgy ahogy azt egy borongós szombat reggel tennétek az ágyban összebújva. Ne feledjétek: az a szabály, hogy nincs szabály!
  2. Olvashatjátok papírból és fejből is mondhatjátok. Bármelyiket is választjátok mindenképpen javasoljuk, hogy előzetesen legalább egy vázlatot írjatok magatoknak, amelyben összegzitek a fő gondolatokat. Ott a nagy pillanatban az izgalomtól és meghatódottságtól lehet, hogy zavarba jöttök, megilletődtök ilyenkor jól jön egy mankó. Ugyanakkor merjetek spontánok lenni és ha a korábban elgondoltak mellé ott jön egy jó gondolat fűzzétek azt is a mondanivalótokba! Engedjétek, hogy az adott pillanat megihlessen benneteket!
  3. Mikor írjuk meg? Erre sincs egy fix ajánlás. Van aki már az eljegyzést követően elkezdi fogalmazgatni és pontosítgatja a Nagy napig, míg van aki az utolsó pillanatig vár és az esküvő napján veti papírra gondolatait.
JÖJJÖN NÉHÁNY OLYAN KÉRDÉS, AMELYNEK MEGVÁLASZOLÁSA ÖTLETEKET ADHAT AZ ESKÜVŐI FOGADALOM MEGÍRÁSÁHOZ
  • Mit gondoltál mikor először megláttad?
  • Mi volt az a pillanat, amikor biztos voltál benne, hogy vele szeretnéd leélni az életed?
  • Egy (vagy több dolog), ami nagyon tipikusan ő és imádod érte vagy teljesen kikészít vele, de ezzel együtt szereted őt!
  • Mit gondoltál a Nagy Ő-ről mielőtt találkoztál vele?
  • Hogy képzeled el a házasságotokat? Milyen lesz vele 5-10-20-50 év múlva?
  • Vannak e rituáléitok és ha igen mik azok?
  • Mik a legviccessebb, legmeghatározóbb közös élményeitek?
NEM BAJ, HA NEM MEGY FEJBŐL  – VOWFULLY FOGADALOM KISKÖNYV

Ha úgy érzed, hogy nagyobb biztonságot ad, ha nálad van a szöveg, akkor  van egy szuper meglepetésünk a számodra. Készítettünk egy Fogadalom kiskönyvet, amibe beletehetitek a kézzel megírt vagy kinyomtatott szöveget, így nem kell egy papír fecnivel álldogálnod az oltárnál, és biztonságban érezheted magad, már semmi sem zökkenthet ki a legszebb pillanatotokból.

A kiskönyvek megrendelhetőek a yes@vowfully.hu e-mail címen 9.900 Ft (+ postaköltség) / 2 db áron.

Olvasd el korábbi bejegyzéseinket is:

Esküvői koordináció a nagy napon – több, mint gondolnád

Hogyan válasszunk esküvői DJ-t?

Miért jó, ha van esküvőszerveződ?

Vagy inspirálódj a Pinterest oldalunkon.