IMG_2121-min

Miért jó, ha van esküvőszerveződ?

Szükségem van-e esküvőszervező segítségére?

Mire valaki eljut az esküvőszervezéshez életében már néhány esküvőn biztos részt vett, körbeveszik családtagok, barátok, akik örömmel osztják meg saját tapasztalatikat, rengeteg esküvői blogon olvashatunk a témáról az Instagram, a Pinterest szinte ontja magából a kreatív megoldásokat, jobbnál jobb ötleteket. Jogosan merülhet fel benned a kérdés: szükségem van-e esküvőszervező segítségére?

 

Nézzünk néhány példát hogy melyek azok a leggyakoribb helyzetek, amikor felmerül az esküvőszervező kérdése

 • ugyan már tervezgetsz egy ideje, elmélyedtél a témában, rengeteg ötletet és szolgáltatót elmentettél mégis úgy érzed, hogy káosz van és egyre több és több kérdés kering a fejedben, amikben jó lenne tisztán látni (Mi alapján válasszunk helyszínt? Mi a különbség szertartásvezető és anyakönyvvezető között? Mire figyeljek szerződéskötéskor? stb…)
 •  
 • a szervezéshez lenne kedved, rengeteg ötleted és elképzelésed van, de időhiányban szenvedsz így jól jönne, ha valaki tehermentesítene és megkönnyítené a szervezés folyamatát
 • nem értesz hozzá és nem is szeretnél, esetleg tartasz attól, hogy elrontod és semmi kedved idegesen, stresszesen szolgáltatók után rohangálni, összehasonlítgatni, szerződéseket átnyálazni és ne adja, tanulópénzt fizetni bizonyos döntések után
 • külföldön élsz és a távolság miatt szeretnéd biztos kézben tudni a szervezést
 • többé-kevésbé kész vagy a szervezés részleteivel, de néhány kérdést jó lenne átbeszélni egy tapasztalt szervezővel (esküvő menete, elintéznivalók listája)
 • habár a szervezést megoldottátok az aznapi lebonyolítását szeretnétek biztos kézben tudni, hogy nektek csak élvezni kelljen a napot. 

Bármelyik állítás legyen is rád igaz, érdemes fontolóra venned egy profi esküvőszervező segítségét. Figyelembe véve, hogy a szervezés milyen fázisában vagytok és mi az, amire szükségetek van minden szervező esetében több opció közül tudtok választani, így van ez nálam is. 

 

Na de lássuk, pontosan miben is tud segíteni egy esküvőszervező?

 • esküvői elintéznivalók listája
 • moodboard összeállítás, inspirációk keresése, ötletelés
 • megfelelő szolgáltatók kiválasztása
 • szerződések átnézése (a jelenlegi pandémiás helyzetben kiemelten fontos)
 • pénzügyi követés, költségvetés figyelése 
 • kapcsolattartás helyszínnel, a szolgáltató csapattal és sok esetben a családdal, násznéppel is 
 • fogatókönyv összeállítása
 • helyszíni lebonyolítás

 

Mik az előnyök?

Óriási előnye az esküvőszervezőnek, hogy rengeteg tapasztalatot gyűjtött, sok különböző méretű, tematikájú, lokációjú esküvő szervezése van már a háta mögött, több váratlan helyzetre kellett már megoldást találnia, tisztában van a kisebb és nagyobb buktatókkal, sosem esik pánikba és rutinosan, pillanatok alatt oldja meg az előtte álló kihívásokat úgy, hogy abból általában a pár észre sem vesz semmit.

Azáltal, hogy nála egy kézben futnak össze a szálak, nektek csak vele kell tartanotok a kapcsolatot, mindent készen kaptok és csak döntenetek kell rengeteg időt és energiát spóroltok meg. 

Ötleteket, javaslatokat tud adni, ismeri a legújabb trendeket és olyan kreatív megoldásokat kínálhat, amik eszetekbe sem jutnának és még az elképzelhetetlent is megvalósítja számotokra a tökéletes esküvőre. 

 

Mi a legfontosabb?

Szervezőként hiszem, hogy a legfontosabb, hogy csakis olyan szolgáltatók kerüljenek kiválasztásra, akikkel ti is azonosulni tudtok hiszen ez egy intim, személyes kapcsolat, arra napra mi, szolgáltatók is kicsit a család részévé válunk. Pontosan emiatt kiemelten fontosnak tartom, hogy a kiválasztott szolgáltatókkal személyesen is megismerkedjetek, hogy lássuk megvan-e a közös összhang. A szolgáltatói csapat összeállításakor a szervező egyfajta előszűrőként működik, hiszen ő már a többszöri személyes egyeztetés alatt jobban megismert benneteket, látja és érti az igényeiteket és ismeri a büdzsét is, így ezek figyelembevételével ajánl számotokra szolgáltatót. Emellett ő a szolgáltatókat is személyesen ismeri, így biztosak lehettek benne, hogy emberileg is passzolni fogtok a csapattal. Nagy előnye továbbá az esküvőszervezőnek, hogy a bevont szolgáltatókat egy csapattá kovácsolva szervezi és bonyolítja a nagy napotokat ezáltal még jobban segítve a közös cél – a tökéletes napotok – megvalósulását. 

 

Amiért a párok a leginkább hálásak az esküvőszervezőnek

Az a szervezés esküvőt közvetlenül megelőző időszaka és az aznapi lebonyolítás – hiszen ezáltal nektek valóban csak megélnetek kell a nagy napot, semmivel sem kell foglalkoznotok, nem nektek kell aznap rohangálni, hívogatni, ellenőrizni az ültetőkártyákat, jelezni, hogy hozhatják a tortát, stb.

 

Beszéljen helyettem két korábbi menyasszonyom: 

„Nem lehetünk elég hálásak a rengeteg segítségért, amit Dóritól kaptunk, mind az előkészületek, mind a lebonyolítás során. Semmire nem volt gondunk a nagy napon és így teljes mértékben jelen tudtunk lenni és élvezni annak minden pillanatát. Ez felbecsülhetetlen ajándék.” Dóri V. 

 

„Dóri szuperül vezényelte le az utolsó pillanatban szervezett mini esküvőnket (thanks #covid), minden váratlan fordulatával együtt. Mindent megtett annak érdekében, hogy a mi napunk csak a jókedvről és a romantikáról szóljon, és nem a szervezkedésről! Nagyon jó érzés volt valaki olyannal együtt dolgozni, akinek vakon lehet bízni az ízlésében, és aki kiismeri a helyi terepet (Badacsony). Azóta is boldogan nézegetjük a gyönyörű képeket. Köszi Dóri!” Lili

 

Bízom benne, hogy a fentiekkel megválaszoltam néhány benned felmerült kérdést! Ha esküvőszervező mellett döntesz szeretettel várlak egy ismerkedő beszélgetésre jelenleg online és remélhetőleg hamarosan személyesen is!

A következő blog bejegyzésben átnézzük, hogy miért lehet fontos a moodboard használata a szervezés során, illetve hogy mi is az az egyre elterjedtebb elopement vagy minimony stílus.