moodboard_feed_redefined_greenery

Esküvői dekoráció: vajon miért lett ennyire trendi a greenery stílus?

Hunyd be a szemed, és képzeld el álmaid esküvőjét. Mit látsz: tiszta színeket, zöldek és fények játékát? Mit érzel: nyugalmat, békét és a pillanat meghittségét? Ha még nem tudnád, akkor egy varázslatos greenery esküvő elevenedett meg lelki szemeid előtt. Vajon miért kedvelik ennyire és miben rejlik a titka?

Az esküvői trendek évről-évre változnak, azonban a greenery, azaz az örökzöld, zöldekben úszó stílus az utóbbi évek vitathatatlan nagy kedvence lett. A kifejezés önmagában egy különleges, élénkzöld árnyalatot jelent, amelyet az év színének is megválasztottak még 2017-ben. Jelentése összefonódott a reménnyel és a megújulással is, így az esküvő nagy napján még fontosabb szimbolikával bír.

A házasodni kívánó párok jelentős százalékban valami letisztult, klasszikus, mégis elegáns stílusú ceremóniára vágynak, és az igazat megvallva: a greeneryvel valóban nem lehet félrenyúlni. A greenery a dekorációban, a házaspár ruhájában és kiegészítőiben, a helyszínválasztásban, a meghívóban, de akár a tortát díszítő elemekben is visszaköszönhet, mégsem tud összhatásában túl sok lenni.

A greenery a dekorációban is millió formát ölthet és mi csak bíztatni tudunk rá, hogy találjuk meg ezen belül is ami leginkább hozzánk passzol! Választhatjuk a modern, minimalista irányvonalat, de a vadvirágok bujaságával is kedvünkre dekorálhatunk. Ez teljesen stílusfüggő, azaz hogy a házasulandó pár melyik irányvonalat érzi közelebb magához. A környezettudatosság jegyében sokan olyan zöldeket, növényeket választanak, amelyek bérelhetők, így ebből fakadóan a környezetet is kevésbé terhelik.

A greenery stílus és az esküvőn megjelenő zöldek dominanciája leginkább talán azokhoz a párokhoz illik, akiket nem hoz lázba a felhajtás vagy a feltűnő, merész látványvilág. Akik sokkal inkább vágynak arra, hogy a környezet ne vegye el a reflektorfényt a lényegről, azaz a pillanatról. A zöld eleganciája frissességet, üdeséget, és valóban a házaspár életének új, közös fejezetét is jelenti.

További inspirációért látogassátok meg az Instagram vagy Pinterest oldalunkat vagy olvassátok el cikkünket a moodboard szerepéről az esküvői dekorációtervezésében.