IMG_3641

A moodboard szerepe az esküvőszervezésben

Mi is az az esküvői moodboard?

Az előző blog bejegyzésünkben azt vettük végig, hogy miért érdemes esküvőszervezőt fogadni, most pedig szeretnénk nektek megmutatni, hogy mennyire tudja segíteni a szervezés folyamatát az esküvői moodboard.

A Vowfullynál bennünket Ti és a köztetek lévő kapocs inspirál. A szervezés során kiemelt figyelmet szentelünk rá, hogy a veletek való beszélgetésekre felfűzve, veletek közösen komponáljuk meg az esküvőtök történetét. Számunkra a legfontosabb, hogy az esküvőtök napja valóban benneteket tükrözzön és hogy fesztelenül, szabadon ünnepelhessétek szerelmeteket. Ebben a folyamatban egy moodboardot vagy más néven inspirációs táblát hívunk segítségül. A moodboard persze az esküvőszervezés világában nem egyedülálló módszer (a mi Pinterest táblánkat itt találod), menyasszonyok, szervezők, dekorosok előszeretettel használják. Leggyakrabban az esküvői dekor elképzelések összegyűjtésére szolgál, amely kiegészítheti a dekorosnak adott briefet vagy ötletek tárházaként szolgálhat annak, aki DIY megoldásban gondolkozik. Mi ezt továbbgondoltuk és nálunk ezek a moodboardok a párok teljes világát hivatottak bemutatni. Így nem csak szigorúan az esküvőre vonatkozó részletek kerülnek rá. 

Nálunk a moodboard illatok, hangulatok, dallamok, emlékek, érzelmek, ízek és álmok összessége, egy váz, amire felépítjük az esküvőtöket, így együttesen alkotva egy egységes képet.

 

Pontosan miben tud segíteni?  

  • Segít a pároknak pontosabb képet adni az elképzeléseikről, hiszen sokszor ők is itt látják először egyben a rengeteg fejben elképzelt részletet.
  • A szervező a moodboard tervezése során jobban megismeri a párt, a stílusukat, igényeiket.
  • A moodboardon vázolt részletek, hangulatok alapján sokkal könnyebben tud a párhoz passzoló szolgáltatókat ajánlani és megvalósítani az elképzeléseket
  • Maga a moodboard tervezés egyfajta párkapcsolati és önismereti gyakorlat is lehet. Ugyanakkor remek icebreaker a szervező és a pár között, egy olyan kreatív, játékos folyamat, ami élvezetessé teszi a szervezést és élményt ad.

A teljesség hiánya nélkül néhány kérdés, tanács, amit érdemes átgondolnotok ha magatok álltok neki a moodboard tervezésnek:

Próbáljatok meg először a Pinterest/Instagram segítsége nélkül beszélgetni az elképzelésekről, írjátok össze, hogy milyen színek, zene, hangulat jelenik meg előttetek az esküvőtök kapcsán? 

  • Képzeljétek el, hogy az esküvőtökön megálltok egy pillanatra és körbenéztek – milyen érzések kavarognak majd bennetek?
  • Milyen szavakkal írnátok le a kapcsolatotokat? 
  • Mi az a zene, amit ha meghallottok mindig jó lesz a kedvetek? 
  • Milyen virághoz hasonlítanád a párod? Milyen illata van? Mit idéz ez fel benned?
  • Mikor tudtad, hogy ő az igazi?
  • Használjatok számotokra komfortos eszközöket (akár többet is) az alkotáshoz: Pinterest, nagy papír, sok színes ceruza, rajz, ragasztgatás, Canva, Photoshop, stb…

 

Szánjatok időt és teret a tervezésnek, legyen ez egy közös program, rendeljetek valamit, főzzetek egy jó kávét vagy töltsetek egy fröccsöt, kapcsoljatok zenét és élvezzétek!