Névtelen terv (5)

8 kérdés, amit mindenképp fel kell tenned, mielőtt esküvőszervezőt választasz

Az esküvőszervezés összetett, komplex és személyes folyamat, így rendkívül lényeges és meghatározó, hogy végül kit választotok az esküvőtük megvalósításához. A szervezés 1, de akár 2 éves folyamat is lehet, amikor számos alkalommal beszélünk és találkozunk, így esszenciális, hogy az esküvőszervezőtökben igazi partnerre leljetek, egy olyan személy legyen, akivel komfortosan érezhetitek magatokat és nem utolsó sorban, akiben 100%-ban megbízhattok.


A Vowfullynál megkereséseteket minden esetben először személyesen vagy online találkozunk. Ekkor nem csupán az esküvővel kapcsolatos elképzeléseket és terveket beszéljük át, hanem lehetőség nyílik arra is, hogy jobban megismerhessük egymást. Végül pedig mindketten eldönthetjük, hogy megvan-e az a bizonyos kémia és bizalom a másik felé, és hogy szívesen dolgoznánk-e egymással.


Az alábbiakban összeszedtük azt a 8 legfontosabb kérdést, amit érdemes fontolóra vennünk, hogy biztosak lehessünk a választásunkban.

 1. Mióta foglalkozik esküvőszervezéssel?
  Bár a szakmában töltött idő nem mindenről árulkodik, azért az esküvőszervező sikereiről, eredményeiről annál többet mond számunkra. Célszerű olyan személyt választani, akinek jó hírneve van a szakmában és ha ez még az esküvőszervezés mellett, más releváns tapasztalattal is kiegészül az igazi nyugalmat és biztonságérzetet adhat.
 2. Hol tevékenykedik és korábban milyen helyszíneken dolgozott?
  Plusz pont lehet ha olyan szervezőt találtok, aki már jól ismeri azt a helyszínt, ahol esküvőtöket szeretnétek megvalósítani, esetleg valamely országrészt kívülről betéve ismeri. Nekünk például szívünk csücske a Balaton-felvidéken, itt található Szentbékkálla, nyári székhelyünk is.
 3. Milyen benyomást kelt a portfóliója?
  Nézzétek meg, hogy mennyire inspirál titeket, amit a weboldalán, Instagramján láttok belőle? Milyen fotókkal találkoztok? Milyen esküvők megvalósításában tevékenykedett? Ha szimpatizáltok vele és azzal a látvánnyal, ami elétek tárul, akkor ő a ti embereket!
 4. Hogyan és milyen érzékkel valósít meg egy esküvőt?
  Ez a pont összekapcsolódik az előző kérdéssel, azonban nemcsak a portfólió benyomása, hanem az is lényeges, amit önmagából képes megmutatni a pároknak. Kulcsfontosságú, hogy minden tekintetben tudjatok azonosulni az esküvőszervezővel, és nem csupán a munkásságával, hanem személyével és gondolkodásmódjával is.
 5. Kikkel, milyen szolgáltatókkal dolgozik együtt?
  A stílus, a minőség és az ember! Nagyon sokat elmond egy szervezőről, hogy kikkel dolgozik, és hogy ennek tekintetében kiket ajánl, legyen szó dekorációról, cateringről, vagy az esküvői ruháról.
 6. Mit gondol az elképzeléseitekről?
  Mindenekelőtt, a legfőbb: ez a ti napotok! Először őszintén tárjátok fel, hogy milyen terveitek és gondolataitok születettek az esküvőről, hiszen a megfelelő szervező nyitott és kreatív hozzáállással lesz irányotokba, hogy a legtökéletesebb napot szervezhesse meg számotokra. Fél szavakból és értitek egymást? Ne is keressetek tovább!
 7. Számíthattok-e rá?
  Azaz, ha nem tud időben reagálni e-mailben, késik a megbeszélésről akkor könnyen előfordulhat, hogy később is „csak ennyire” számíthattok rá sürgős kérdésekben is. Keressetek olyan szakembert, aki gyors, szervezett, és akivel érdemileg tudtok hosszútávon tervezni.
 8. Visszajelzések
  Nézzünk utána, hogy korábbi párok milyen visszajelzéseket adtak neki. Kik ajánlják, avagy feltűnik-e szakértőként cikkekben?

+1. Ha szeretnétek megbizonyosodni a választásotokról, érdemes egy kötetlen beszélgetés kereteiben megismerkedni az esküvőszervezővel. Fontos, hogy felszabadultan és kényelmesen érezzétek magatokat a találkozó alatt, hogy kialakuljon egy olyan hullámhossz, amely a szervezés teljes folyamatát igazán örömtelivé teheti.