elopement_styled_shoot-287

Mi az a minimony, elopement vagy szöktetéses esküvő?

Mi az a minimony, elopement vagy szöktetéses esküvő?

Világjárvány ide vagy oda, ha ti továbbra is kisebb, meghittebb eseményt szeretnétek, akkor ez a ti műfajotok, legyen szó akár két fős szertartástól vagy egészen szűk családi, baráti ünneplésről. Mutatunk néhány alternatívát. Minimony, elopement és micro esküvő.

 

Minimony

A minimony egy olyan esküvői szertartás, ami jellemzően legfeljebb 20 fővel, közeli családtagok és barátok jelenlétével jön létre. Nagyszerű lehetőség lehet azok számára, akik nagy létszámú esküvőt képzeltek el azért, hogy például a teljes rokonkság részt vehessen, ugyanakkor egy kisebb, meghittebb szertartást is szeretnének. Ilyen esetben a menyasszony és a vőlegény gyakran választ például egy különleges helyszínt, ami számukra kiemelten fontos, de nem alkalmas arra, hogy az egész násznép ott megjelenjen.

 

Elopement

Az elopement vagy másnéven szöktetéses esküvő az egybekelésnek egy kivételes és rendkívüli módja. Egy olyan alkalom, amikor kis időre minden lelassul, elcsendesedik, hogy Ti teljes lényetekkel csak a legfontosabbra tudjatok figyelni – egymásra.

Ilyenkor a pár kettesben elszökik, a világtól egy távolabbi helyszínre, vidékre, esetleg külföldre, ahol egy személyre szóló szertartás keretében fogad örök hűséget. A klasszikus esküvőkön látott elemek egy része itt is megjelenik, mint az esküvői ruha, gyűrűk, csokor, fogadalom és sok esetben kíséri piknik, ebéd vagy vacsora is.

 

Micro esküvő

Általában azokat az esküvőket hívjuk így, ahol maximum 50 fős vendégsereg gyűlik össze, de jellemzően inkább 15-20 fő, a család és a legközelebbi barátok. Ez a típus az elopement és a nagy klasszikus esküvők között van. Sok pár azért választja ezt a formát, mert szeretnék meghittebb közegben kimondani az igent, több időt szánni a meghívottakra. Bár a mikro esküvők esetén nem elhanyagolható az a tényező sem, hogy a kevesebb költségnek köszönhetően egy-egy különlegesebb tétel, pl. designer ruha, mesterszakács által összeállított menüsor, egyedi, különleges dekoráció is beleférhet a költségkeretbe.

Egy korábbi blog bejegyzésünkben sorra vesszük, hogy miért érdemes esküvőszervezőre bízni az előkészületeket, miben tudja megkönnyíteni a szervezést és a munkátokat, a bejegyzést itt találod.