elopement_styled_shoot-270

5 romantikus balatoni esküvőhelyszín szertartáshoz

Úgy látjuk, hogy a Balaton-felvidék nem csak a mi, de a ti szívetek csücske is, így következzen most néhány eldugott vagy romantikus esküvőhelyszín, ami tökéletes lehet egy meghitt szertartáshoz.

 

  1. Kőtenger, Szentbékkálla – esküvőhelyszín, amire nem is gondolnál

 

Mivel Dóri egészen kisgyerek kora óta a nyarakat Szentbékkállán tölti, így egyértelmű volt, hogy első esküvőhelyszínként a falu határában elterülő Kőtenger jutott eszünkbe. A hely maga a Káli-medence egyik legszebb természeti csodája. Sokak szerint a kőtenger energiával tölt fel, sőt gyógyító hatással is bír. Az itt található hatalmas sziklák a Pannon-tenger üledékéből kerültek a felszínre egy igazán egyedülálló háttérként szolgálva az itt tartott esküvői szertartásoknak vagy kreatív fotózásoknak.

 

  1. Folly Arborétum – az óriás fenyők árnyékában

 

Balatoni esküvőhelyszínt kereső párjainknál szinte mindig feltételként jelenik meg a balatoni panoráma. Ez a Badacsonyörsön található Folly Arborétumnál egyértelműen kipipálható akármelyik helyszínt is választjuk. Igen, bizony az arborétum területén több olyan helyszín közül is választhat a pár, ami megfelel ennek a kitételnek legyen szó mikro vagy nagyobb esküvőről. A mi kedvencünk egyértelműen a pergolás pihenő terasz. Talán az sem elhanyagolható, hogy ennél a helyszínnél a vendéglátás is megoldott. Az arborétumban finomabbnál finomabb fogásokat kóstolhatunk és koccinthatunk a párra saját gyöngyözőborukkal. 

 

  1. Szent Balázs romtemplom – Árpád-kori romantika

 

A Balaton felvidéken megszámlálhatatlanul sok fantasztikus rom található. Nehéz is a választás, de mégiscsak sikerül. A Balatoncsicsó határában szinte észrevétlenül megbúvó Árpád-kori templomromot a sok épen marad falrészlet, a romot körülvevő növényvilág és a páratlan panoráma miatt ideális esküvőhelyszín egy meghitt szertartáshoz. Séta távolságra több kis vendégház is található, így külön ajánljuk a világtól elvonulós, intim elopement esküvőkre.

 

  1. Eldugott kis csónakkikötő

Ha Balaton, akkor természetesen nem teljes a lista legalább egy vízparti helyszín említése nélkül. Az eldugott kis csónakkikötőket a part mentén szintén inkább azoknak ajánljuk, akik elszöknének a világ elől. Itt tényleg magvalósul az ígéret: csak Ti ketten, távol a világ zajától.

 

  1. Bencze Birtok – esküvőhelyszín mesés panorámával

 

A Szent György-hegy déli lejtőin, a Badacsony és Szigliget ölelésében, érintetlen, nyugodt környezetben találjátok meg a Bencze Birtokot. A birtok egyedülálló atmoszférával rendelkezik, amely azonnal rabul ejt ahogy megérkezel. A régi présházakból kialakított vendégházak közvetlenül a szőlőben vannak, csodás panorámával a Balatonra és a környező hegyekre csak úgy, mint az esküvői szertartásokra ajánlott terasz.

 

Ha nem teljesen vagy tisztában az elopment, minimony vagy mico esküvő fogalmával, hogy pontosan mi mit jelent, akkor egy korábbi blog posztot ajánlunk a figyelmedbe. Itt pedig arról olvashatsz, hogy miért hasznos az esküvőszervezést egy moodboard elkészítésével kezdeni.